пятница, 26 мая 2017 г.

ПАМ'ЯТКА ДЛЯ МАЙБУТНІХ УЧАСНИКІВ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ

Як підготуватися до проходження ЗНО
Зовнішнє незалежне оцінювання ― це іспит із навчального предмета в тестовій формі. Тестування ― не просто, як вважають деякі, позначення певних символів у бланку відповідей, а процес багатокомпонентний, складний, у якому кожна зі складових успіху є незамінною. Тому психологічна готовність під час тестування так само важлива, як і знання навчального матеріалу з предмета.

Підготовка до тестування
     • Спочатку підготуйте місце для занять: приберіть зі столу зайві речі, зручно розташуйте необхідні підручники, допоміжні матеріали, зошити, папір, олівці.

    Можна доповнити інтер'єр кімнати предметами жовтого та фіолетового кольору, оскільки такі барви підвищують інтелектуальну активність людини. Буває досить навіть якоїсь картинки в цих тонах.

     • Складіть план підготовки. Складаючи план підготовки, чітко визначте, що саме сьогодні вивчатимете. Наприклад, не «ознайомлюся з матеріалом», а визначте конкретний перелік розділів і тем, які повторюватимете саме сьогодні.

    * Почніть із найважчого — з того розділу, який знаєте найгірше. Але якщо Вам складно приступити до роботи, можна повторити спочатку найцікавіший матеріал, а потім переходити до складнішого.

    • Чергуйте заняття з відпочинком, скажімо, 40 хвилин заняття — 10 хвилин перерва. Можна в цей час помити посуд, полити квіти, зробити зарядку, прийняти душ тощо.

    Не прагніть запам'ятати матеріал усього підручника. Намагайтеся структурувати матеріал, склавши план або схему. Зробити це бажано на папері. Плани корисні ще й тим, що їх легко потім використати, щоб швидко повторити матеріал.

    Виконуйте якомога більше різних надрукованих із предмета тестів. Використовуйте підручники й посібники, рекомендовані Міністерством освіти і науки України.

    • Тренуйтеся з годинником у руках, фіксуйте час виконання тестів (у частині А в середньому витрачайте по 2 хвилини на завдання).

     • Готуючись до іспитів, ніколи не думайте, що не впораєтеся із завданнями, а, навпаки — подумки уявляйте картину тріумфу.

     Відведіть один день перед іспитом, щоб ще раз повторити найскладніші теми.

Комментариев нет:

Отправить комментарий