среда, 2 ноября 2016 г.

Виховна година «Добро та милосердя»

1 квітня 2016 року в Созонівському НВК проведено виховну годину для учнів школи на тему «Добро та милосердя».  
Метою виховної години були такі слова:
Плекай добро, воно повернеться до тебе,
Чини добро, і будеш ти в раю...
Роби добро. Господь сказав: так треба!
Я здалека добро розпізнаю...
Учні 5-11 класів розповіли, які добрі вчинки у своїму житті вони робили, що, на їхню думку, таке добро та милосердя. Вони мали змогу подивитись відео про добро та зло, притчу про добрі вчинки, а також прослухали історію про велику силу доброти зі спогадів ленінградця, який пережив страшну блокаду під час Великої Вітчизняної війни.
Діти не залишились осторонь такої важливої теми, бо вони розуміють, що віддані людям тепло і душевна доброта обов'язково до них повернуться, що кожен з нас посланий на землю, щоб примножувати добро і красу, творити земний рай, а не бути лише споживачами.

У виховній годині взяли участь учні 7-9 класів.








Тиждень психології в НВК
З 4 по 8 квітня 2016 року у Созонівському НВК пройшов Тиждень психології.

У понеділок 4 квітня у школі розпочалась акція «Мій настрій», діти мали змогу покласти смайлик у той конверт, який їм підходив по настрою. Ця акція тривала цілий тиждень.
             

Також було розпочато акцію «В світі доброти повинно бути більше», на плакаті учні залишали свої побажання однокласникам, вчителям або просто ділились гарними думками.
 Протягом тижня діти мали змогу прочитати поради психологів на кожен день, ознайомитись з інформаційним куточком «Цікава психологія» з такою тематикою: як керувати емоціями,  поради з підвищення самоповаги, як покращити свою комунікабельність,  7 порад учню.
У вівторок 5 квітня у початковій школі зі «Скриньки побажань» учні отримали солодкі побажання та взяли участь у конкурсі «Найрозумніший». Учні, які набрали найбільше балів були нагороджені призами.
                    

З 11 класом проведено профорієнтаційне заняття «Твій життєвий вибір». Учні виконали вправи «Дерево життя», де на корінні писали, які якості вони взяли від батьків, на стовбурі писали, власне життєве кредо; на листочках, які на дереві – власні позитивні якості, а на листочках, що на землі – власні негативні якості. Також виконали вправи «Алфавіт професій», «Один день», «Казкові персонажі та професії», «Подарунок».
У середу 6 квітня у 6 класі проведено заняття «Психологія кольору», відбувся показ презентації по кольоротерапії.
Також розпочався інтелектуальний конкурс «Ерудит», діти виконували цікаві завдання. Учні мали змогу прочитати веселий тест про себе та друзів «Вінні Пух і всі, всі, всі…»
                  
У четвер 7 квітня учні розгадували загадки, ребуси, дізнавались хто вони по типу темпераменту, читали цікаві поради на кожен день.
У п’ятницю 8 квітня з 9 класом проведено заняття з елементами тренінгу «Оминаємо гострі кути», учні дізнались, що таке конфлікт, які бувають види конфлікту та які існують стратегії виходу зі складної ситуації.
Підведено підсумки конкурсу «Ерудит» серед учнів 5-11 класів та нагородждено переможців.










Комментариев нет:

Отправить комментарий